Champ du Tordoir

Evillas realiseert vlak bij het centrum van Tubize een nieuw woonproject met de realisatie van meer dan 300 woongelegenheden waarbij Atlas Engineering als ingenieursbureau stabiliteit instaat van de berekening, uitwerking en opvolging van de structuur van al deze gebouwen. In totaal bevat het project een honderdtal woningen en een tiental appartementsgebouwen waarvan sommigen gezamenlijk en anderen afzonderlijk op ondergrondse parkeerniveaus gepositioneerd zijn.

Voor de woningen opteerden ons stabiliteitsingenieurs voor gewapende welfsels met indien nodig staalprofielen voor de opvang van lijn- of puntlasten. De draagmuren bestaan uit snelbouw metselwerk en voor de funderingen zijn algemene vloerplaten weerhouden gezien de sterke helling van het terrein.

Ook de appartementsgebouwen die 3 of 4 bouwlagen omvatten zijn opgetrokken in snelbouw metselwerk dat ontdubbeld is om te voldoen aan de akoestische eisen. De betonplaten die hierop rusten bestaan uit breedplaten met een opstort waarin ventilatiekanalen geïntegreerd zijn. Een kolommen- en balkenstructuur vangt deze gehelen op en vertaalt ze naar een parkeerconfiguratie in de ondergrond. De algemene funderingsplaten vangen deze kolommen op, verzekeren de waterdichting en doen als gepolierde betonplaat dienst als afwerking.

Het project startte in 2018 en is momenteel volop in uitvoering.

Slideshow DOWNLOAD ALS PDF
Bouwheer
Bouwkost
Confidentieel
Contact
Jimmy Broos
Ligging
Chaussée de Mons 436, 1480 Tubize
Status
In uitvoering

Champ du Tordoir