Herkenrodesingel - Liantis / Unizo

De oude Concentra-site aan de Herckenrodesingel in Hasselt krijgt een nieuwe invulling. De hr-dienstengroep Liantis en ondernemersorganisatie Unizo Limburg bouwen er samen met Herkenrode Development (een samenwerking tussen de ontwikkelaars Ciril en Futurn) een nieuw kantoorgebouw van ruim 5.200 m². De bouwwerken beginnen eind maart. Liantis en Unizo Limburg willen er in het najaar van 2022 hun intrek nemen.

Voor Liantis maakt deze investering zelfs in coronatijden deel uit van een strategisch meerjarenplan. “De huidige crisis mag ons er niet van weerhouden om op lange termijn te investeren in een sterke ondersteuning van het ondernemerschap in dit land. We geloven er rotsvast in dat we ondernemers kunnen helpen om schouder aan schouder onze economie er opnieuw bovenop te helpen. Onze klanten kunnen op ons blijven rekenen. Met dit nieuwe kantoor in Hasselt zullen we hen nog beter kunnen ontvangen en voorthelpen met hun onderneming”, aldus gedelegeerd bestuurder Philip Van Eeckhoute van Liantis.

 

Ook Unizo Limburg blijft investeren in een goede, persoonlijke ondersteuning van ondernemers. “Wij blijven natuurlijk in de eerste plaats een belangenbehartiger, maar de voorbije jaren hebben wij zeer sterk ingezet op 1-op-1 begeleidingen en persoonlijk contact met onze ondernemers. Door deze nieuwbouw kunnen we onze ondernemers nog beter ontvangen in een moderne en dynamische werkomgeving. Bovendien past dit nieuwe gebouw ook zeer mooi in de moderniseringsoperatie die wij een aantal jaren geleden hebben ingezet”, vertelt Bart Lodewyckx van Unizo Limburg.

 

Beide bouwheren lieten het nieuwe kantoorgebouw aan de Herkenrodesingel ontwerpen door architectenbureau Mamu Architects uit Hasselt en ingenieursbureau stabiliteit Atlas Engineering te Keerbergen. Het is een erg duurzaam project. Zo wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen en is er gekozen voor een lucht/water-warmtepompsysteem en klimaatplafonds, waarmee je verschillende lokalen, eilanden en zones onafhankelijk van elkaar kan koelen en verwarmen. Ook zijn alle betonplaten voorzien als vlakke vloeren waardoor een maximum aan flexibiliteit ontstaat voor het verloop van technieken of de indeling van ruimtes.

Er is een ondergrondse parking voorzien met 60 fietsstaanplaatsen en 145 parkeerplaatsen voor auto’s. Bovengronds is er plaats voor vijftien parkeerplaatsen en negen fietsstaanplaatsen voor bezoekers.

 

Het gloednieuwe bedrijfsgebouw is een mooie aanvulling op het Heros Business Park, dat gefaseerd verloopt en momenteel nog kmo-units en een projectgrond langsheen de Herkenrodesingel in de aanbieding heeft. Spelers zoals Carglass en Mediahuis krijgen dus tegen eind volgend jaar alvast Liantis en Unizo Limburg als nieuwe buren.

Slideshow DOWNLOAD ALS PDF
Ligging
Herkenrodesingel, Hasselt
Status
in uitvoering

Herkenrodesingel - Liantis / Unizo