Zilverkwartier - Berchem

De voormalige Agfa-Gevaert site wordt omgetoverd tot een nieuwe bruisende woonwijk. Het bouwblok omvat een supermarkt en een tachtigtal woningen. De sleutel van het project ligt in het kwaliteitsvol samenbrengen van beide programma’s.
Lees verder
 

Naast De Post

Nieuwbouw appartementen met een commercieel gelijkvloers in het centrum van Machelen.

Ontwerpteam: Atlas Engineering (Stabiliteit) - RaCo studiebureau (technieken - EPB)

Lees verder
 

Residentie Monastrère

Vlak bij het centrum van Retie staat Atlas Engineering als ingenieursbureau stabiliteit in voor het ontwerp, uitwerking en opvolging van de structuur van deze stijlvolle urban villa met 22 energiezuinige appartementen.
Lees verder
 

KMO De Schaarbeek - Fase 2 - Burelen

In het KMO-park De Schaarbeek te Melsele stonden de projectingenieurs van Atlas Engineering in voor het ontwerp, de berekening en de opvolging van de geprefabriceerde betonstructuur voor de realisatie van deze 8 kantoorunits.
Lees verder
 

Champ du Tordoir

Evillas realiseert vlak bij het centrum van Tubize een nieuw woonproject met de realisatie van meer dan 300 woongelegenheden waarbij Atlas Engineering als ingenieursbureau stabiliteit instaat van de berekening, uitwerking en opvolging van de structuur van al deze gebouwen. In totaal betreft het project een honderdtal woningen en een tiental appartementsgebouwen waarvan sommigen gezamenlijk en anderen afzonderlijk op ondergrondse parkeerniveaus gepositioneerd zijn.
Lees verder
 

Residentie Duno

Atlas Engineering stond als ingenieursbureau stabiliteit in voor het ontwerp, uitwerking en realisatie van deze 30 appartementen te Tienen. Verdeeld over 2 appartementsgebouwen, staan deze 30 wooneenheden op een gezamenlijke ondergrondse parkeerkelder.
Lees verder
 

Residentie Chateau d'Eau

In de Sint-Jobsesteenweg te Ukkel worden 34 luxueus afgewerkte villa-appartementen opgericht, welke verdeeld zijn over verschillende kleinere urban villa’s met maximaal 4 appartementen. Elke urban villa is voorzien van een eigen ondergrondse verdieping waarin de parkeergelegenheden georganiseerd zijn.
Lees verder
 

ATL18-010 DCA Binst nbo appt Boom

Aan de bassinstraat te Boom ontwierp Atlas Engineering als ingenieursbureau stabiliteit samen met Binst Architects en Ra-Co (ingenieursbureau technieken) deze 4 appartementsgebouwen die samen 97 appartementen huisvesten. Dit geheel staat op één ondergronds niveau waarin staanplaatsen, bergingen en technische ruimtes zijn ondergebracht. De volledige structuur (bekisting en wapening) is door onze modelleurs in een BIM samenwerking uitgewerkt en gemodelleerd.
Lees verder
 

The White House

Als ingenieursbureau stabiliteit was Atlas Engineering verantwoordelijk voor het ontwerpen, berekenen en opvolgen van de structuur van deze 18 appartementen te Kontich.
Lees verder
 

Olieslaegers

Inbreidingsproject met 19 woonentiteiten. Renovatie van een bestaande serristenwoning en realisatie van nieuwbouwwoningen in CLT-houtstructuur op een klassieke beton-parkeergarage.

 
Lees verder
 

Rijnpoortvest

Als raadgevend en uitvoerend ingenieursbureau stabiliteit stonden de projectingenieurs van Atlas Engineering in voor het ontwerp, uitwerking en realisatie van deze renovatie en uitbreiding van een bestaand kantoorgebouw tot appartementen, winkel- en kantoorruimte in het centrum van Antwerpen.
Lees verder
 

Concentra

Als ingenieursbureau stabiliteit behartigde Atlas Engineering het ontwerp, uitwerking en realisatie van dit nieuwbouw kantoorgebouw gelegen aan de Herkenrodesingel te Hasselt.
Lees verder