Ontstaan

Atlas-Engineering zag het licht als stabiliteitsbureau op 1 augustus 2016 wanneer Vincent Robert en Dries Verduyckt de handen in elkaar sloegen en een ingenieursbureau stabiliteit oprichtten. De focus van het stabiliteitsbureau ligt op projecten van middelmatige tot grote omvang in zowel de residentiële sector, publieke sector en kantoorgebouwen.

Atlas-Engineering behartigde in het eerste werkjaar reeds de stabiliteitsstudies van 26 projecten. Atlas groeide nadien uit tot een ingenieursbureau met enkele interne en externe medewerkers en een kleine 100 projecten op jaarbasis. Het leeuwendeel van de projecten bevindt zich in Vlaanderen, binnen de Vlaamse ruit.

In 2018 sprong Atlas-Engineering mee op de trein van het 3D modelleren met als resultaat dat de eerste projecten in BIM midden 2018 werden afgeleverd. Ondertussen staat het modelleerverhaal op punt en sinds begin 2019 leveren we met regelmaat integrale (inclusief wapening) stabiliteitsstudies en dossiers af in 3D. Als ingenieursbureau houden we de vinger aan de pols en wegen we in samenspraak met de bouwheer en architect voor elk project af of de uitwerking in BIM een voldoende meerwaarde kan bieden voor het project.